X-01 Mini Android PC Recension

 

Android TV enheter börjar komma på allvar dessa dagar.

Tanken är att förvandla din inte så smarta TV till en Smart TV genom att plugga i enheten i en ledig HDMI port i din TV.

Så vad får vi då ?

CX-01 ger dig exakt samma som du har i vilken Androidlur eller Tablet som helst, fast på din TV:

Android 4.0.4 med Google Play, surfmöjlighet, spela spel, titta på film, lyssna på musik och allt annat du vill och kan göra med en Androidtelefon eller tablet.

CX-01 är bestyckad med Telechips TCC8925; Cortex A5 at 1 GHz, 512 MB ram och 4 gigabyte internminne.

2 stycken USB portar, en standard för att koppla Mus /  Tangentbord till och en micro USB port för strömförsörjning.

HDMI port givetvis, 802.11 b/g/n Wifi stöd och en erfarenhet som garanterat fångade min uppmärksamhet när jag startade den .

 

Väl ipluggad i TV:ns HDMI port och strömkabeln i närmsta lediga USB port så presenteras jag med den välkända “Android” loggan , efter detta går det väldigt lite tid innan jag har Android 4.0.4 Hemskärmen framför mig. I 40 tum!

Jag valde en trådlös mus med USB adapter för att styra CX-01:an och detta fungerade direkt utan konstigheter. Mus/Tangentbordskombinationer fungerar ochså eller tex en fjärrkontroll av modellen Mele F10.

Navigationen är exakt detsamma som i en Androidlur /tablet.

Peka och klicka (eller peka och tryck).

Anslutningen till mitt trådlösa nätverk fungerade ochså problemfritt. Mitt WLAN fanns för anslutning och därefter kunde jag logga in på mitt Google Konto.

Jag använde CX-01:An på en Samsung 40 tums LCD tv och det är en speciell känsla att se Android med de dimesionerna. En positiv känsla.

 

CX-01 :ans prestanda känns riktigt bra, ibland laggar muspekaren men detta är mer på grund av att sändaren till musen hängde bakom TV:n vid recensionstillfället och att signalstyrkan på detta vis försvagades .

Videouppspelning fungerar bra, stöd finns för en hel massa codecs, och att streama video fungerade ochså felfritt.

Under inställningar-menyn “Om pekplattan” finns även ett alternativ för att uppgradera mjukvaran för CX-01:an, detta kan betyda att tillverkaren kommer ge möjligheten att uppgradera med fabrikslevererade mjukvaror i framtiden.

En sak som den medföljande manualen inte berättar är hur man stänger av denna enhet.

Faktum är att vid efterforskingar på detta lyckades då inte jag hitta andra metoder än att roota CX-01:an och sedan med hjälp av tredjepartsappar få avstängningsmöjlighet på den.

Sammanfattning:

Fördelar:

●      Form faktor, vem kan motstå en Android i detta format ?

●      Portabilitet har du en TV med HDMI port och en ledig USB port ? Då kör vi  !

●      Utveckling, duktiga Android utvecklare har fått upp ögonen för CX-01. Arbetet med att förbättra mjukvaran , utöka funktioner är väl igång bland dessa. Är du ute eter en tyst mediaspelare för vardagsrummet så är detta definitivt en het kandidat.

●      Priset, 699 kr

Nackdelar:

●      Avsaknaden av microSD port, detta finns på en del konkurrerande MEN lägre presterande enheter.

 

Denna Android Mini TV Box har mycket potential!

 

Skribent: Petri
Länk till Petri's Androidblogg: Androidistica