1: Stäng av onödiga funktioner/tjänster

Det finns många funktioner som kan dra mycket på ditt batteri i surfplattan. Vi rekommenderar att ha dessa funktioner avstängda när de inte används:

  • WiFi
  • Bluetooth
  • GPS
  • Auto-sync (Obs! Ditt Google-konto kommer inte längre att synca epost m.m, om du vill kolla mailen så måste du uppdatera för att se nya epostbrev)
  • Background Data Usage (Vissa appar kräver att den här funktionen är igång, men om du inte har några appar som kräver det så rekommenderar vi att stänga av den här funktionen)

 

2: Justera skärmens ljusstyrka

Desto lägre ljusstyrka du har på skärmen, desto mindre belastas batteriet och du får längre batteritid. Under Settings > Display så hittar vi Ljusstyrka, där går det att manuellt ställa in ljusstyrkan på skärmen eller ha automatisk ljusstyrka. Under kategorin Display hittar vi även Screen Timeout som avgör hur lång tid innan surfplatta går i "Sleep mode". Att sänka värdena här kan resultera i ökad batteritid på din Tablet.

 

3: Använd en Task Killer! (Appdödare)

En Task Killer är ett program där man kan stänga av Appar som körs i bakgrunden, det är viktigt att ha en sådan på sin Android-enhet. På vissa av våra surfplattor kommer en sådan app förinstallerad. Vi rekommenderar "Advanced Task Killer" som finns att ladda ner i Android Market

Om du inte vill stänga av apparna en för en, så går det att lägga till en Widget med Advanced Task Killer som stänger av alla appar som körs i bakgrunden med ett klick!

 

4: Stäng av vibratorfunktionen

Detta kanske inte verkar så självklart för de flesta användare, men vibrationer drar på batteriet, speciellt om du har vibratorfunktionen på när du använder tangentbordet. Varje gång du trycker på en knapp så måste batteriet jobba det där lilla extra, och i det långa loppet så kommer man att tjäna batteritid genom att stänga av vibratorfunktionen.

 

5: Stäng av Notifications

Tro det eller ej, men notifieringarna du får varje gång du fått ett nytt mail, eller att det finns en ny uppdatering för en App, dessa drar på batteriet. Stäng av både de vanliga notifieringarna samt ljudet som spelas upp varje gång de kommer. Kom ihåg att du inte längre får en notifiering varje gång du får ett nytt mail, så kom ihåg att kolla mailen manuellt.

 

 

Kom ihåg att du kan gå in på Settings > About Device > Battery Use för att se exakt vilka funktioner som drar på batteriet och hur mycket de drar. Där kanske du kan hitta onödiga funktioner eller appar som är igång men du inte använder, då kan du stänga av dessa för ökad batteritid.