Denna tablet överraskade mig  positivt .

Redan förpackningen lovar något utöver det vanliga.

 

 

Ainol Novo 7 Advanced 2 ( vem hittar på alla namnen på de här egentligen?) är utrustad med en Allwinner a 10 CortexA8 processor, 512 mb DDR3 ram och en mali400 grafikprocessor , som är identisk med den som sitter i bland annat Samsung Galaxy S2. Samt plats för Micro SD Minneskort. Den kommer i 4,8,16 och 32GB utförande.

Recensionen är gjord på 8GB varianten.

HDMI-ut port finns, USB adapter port , port för hörlurar, SD kort och såklart port för laddare.

 

 

Medföjande tillbehör är hörlurar, laddare , USB OTG kabel, och den sk “Dev-kabel”, för att ansluta tableten till en PC/Mac . .

Manualen är på kantonesiska, vilket jag inte behärskar men vad gör det när alla manualer i världen nog finns på internet numera för den som vill läsa dom ?

 

Operativsystemet är Android ICS 4.0.3 och på Slatedroid finns mycket spännande att hämta om man känner sig sugen på custom rom:ar och annat.

En mycket livfull community finns för den här tableten, diverse varianter på saker du kan göra för att anpassa Ainol Novo 7 Advanced 2 till just dina behov.

Men som alltid: Kom ihåg att ni riskerara garantin på er enhet om ni pillar med annat än originaldelarna.

 

Medföljande appar på plattan är några spel, samt en del kinesiska varianter av bloggappar och annat, dessa kan rensas med skript som kan hämtas från länk ovan.(Slatedroid).

Jag gillar Ainol Novo 7 Adv.2  måste jag säga, Ainol har lyckats bra.

Skärmen svarar bra på tryck ,även med flera fingrar (multitouch) färgåtergivningen är bra och ljusstyrkan väldigt bra . Batteriet är mycket bra skulle jag vilja påstå , iallafall i jämförelse med andra tablets  av liknande typ.

(Standby tiden på recensionsexemplaret ligger på över tre dygn , med 25% kvar att utnyttja.)

Vid ett annat tillfälle körde jag spel i en timme , film i cirka 30 minuter ,15-20 minuters surf samt laddade ner 5-6 appar från Google Play och den har fortfarande 30-40 % batteri kvar !

Precis som det ska vara, mycket bra!

Den medföljande kameran duger till enklare bilder och videochatt, inga högupplösta bröllposfoton kommer nog att tas med den men det är inte det Ainol Novo 7 Advanced 2 är till för heller tror jag.

 

Att spela upp film över hemmanätverket går bra, med hjälp av två appar från Google Play:

UpnPlay och Moboplayer .

(Vid start av UpnPlay söks hemmanätet av efter UPNP kompatibla enheter och efter ett par sekunder presenteras man med de som finns .)

Videon spelas upp felfritt, ljudet i plattan fungerar ochså , det återges klart och tydligt och jag vill ibland till och med sänka ljudet för att låter för högt. Detta är ett bra tecken.

 

Min son gillar denna platta på grund av den händiga formfaktorn. (4 år)

Det tilltalar mig med ochså , 7 tum passar  bra i handen.

Som resekompis slinker den lätt ner i innerfickan på en jacka till exempel.

Den här plattan lämpar sig bra för Spel, kika på film, surfa på nätet, lyssna på musik, läsa e-böcker och säkert mycket mycket mer. Det är upp till dig som användare att avgöra.

 

Bra formfaktor,lätt att ta med sig,  en bra  cpu, bra skärm och ljud för sin prisklass.

Smidig design, bra färgval.

Köp den , du kommer inte att ångra dig .

 

 

Skribent: Petri
Länk till Petri's Androidblogg: Androidistica